Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

L’empresa ofereix a les famílies un concepte innovador d’ofrenes florals que eviten la flor tallada i promouen la planta viva, de temporada i de proximitat 

A partir d’un sistema desmuntable de testos, les persones assistents al funeral poden endur-se a casa les plantes que integren la corona i mantenir així un record viu de l’ésser estimat

Foto: Jordi Play

Badalona (Barcelona) – Les tradicions i els hàbits evolucionen de forma constant a la nostra societat, també en l’àmbit funerari. Amb l’objectiu d’adaptar-se a les noves tendències i necessitats, PFB Serveis Funeraris ha incorporat un innovador servei de corones funeràries elaborades únicament amb plantes vives en flor, que permet que les famílies puguin endur-se-les com a record de l’ésser estimat en finalitzar el funeral. A més, és un concepte totalment sostenible, ja que evita els residus de flor tallada que generen les corones tradicionals.

El servei que PFB ofereix a les famílies es basa en un sistema que permet confeccionar una corona a partir de diverses plantes vives, inserides sobre una estructura circular desmuntable i reutilitzable. La proposta té un doble propòsit: d’una banda, fa la funció de l’ofrena floral tradicional que en honor al difunt acompanya els espais de vetlla i cerimònia; i, de l’altra, possibilita que les persones assistents al comiat s’enduguin un record viu en forma de planta, ja que en acabar la cerimònia, la corona es desmunta i cada flor es col·loca en una bossa portatestos personalitzada, elaborada amb cartró reciclat i biodegradable, que es lliura individualment a cada familiar.

Foto: Jordi Play

PFB Serveis Funeraris va començar a oferir aquest servei a primers d’any als diversos tanatoris que gestiona al Barcelonès (Tanatori de Badalona), Maresme (Montgat, Premià de Mar, Teià i Alella) i Baix Llobregat (Tanatori de Sant Feliu de Llobregat). En paraules de la directora general de l’empresa, Ana Gassió, “a PFB acompanyem les famílies en uns dels moments més difícils de la vida, per això és fonamental que estiguem molt atents a les seves necessitats i preferències, que van canviant al llarg dels anys. Amb nous serveis com el de les corones de plantes vives, en què combinem tradició i innovació, no només oferim una ofrena floral duradora i sostenible, sinó que també proporcionem una opció que simbolitza el cicle de la vida i la renovació, a més de ser compartible i participativa, ja que permet oferir un record viu a família i amics”.

Foto: Jordi Play

Elaborades amb plantes de proximitat i amb el mínim impacte ambiental

En aquest sentit, per a la confecció de les noves corones sostenibles, PFB Serveis Funeraris treballa amb proveïdors locals de floristeria que empren únicament plantes en flor d’espècies de temporada, cultivades en vivers de proximitat. Tal com reconeix Ana Gassió, “estem compromesos a proporcionar una alternativa significativa i única per honorar els difunts, garantint alhora un impacte mínim en el medi ambient”. D’aquesta manera, el nou servei evita el malbaratament i el volum de rebuig que comporta l’ús de flor tallada, garantint el residu zero, alhora que redueix la gran petjada ecològica derivada del transport d’aquest tipus de flor, sovint importada.