Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

L’empresa gestora del Tanatori de Badalona dona suport a aquesta iniciativa per millorar la qualitat de vida de les persones grans en situació de vulnerabilitat

El projecte badaloní ofereix allotjament i suport des d’un equipament situat al carrer de Santa Madrona amb 18 habitacions i espais compartits

Serveis del Tanatori de Badalona de PFB. foto: Jordi Play

Badalona (Barcelona) – PFB Serveis Funeraris col·labora amb el projecte social Llars Horitzó Badalona. Des de la seva posada en marxa, fa gairebé tres anys, la iniciativa promou un model de convivència alternatiu per a un envelliment digne i en companyia a través d’un habitatge situat al carrer Santa Madrona, 47, de Badalona.

PFB Serveis Funeraris dona suport a Llars Horitzó a través de la seva col·laboració amb Càritas Diocesana i en tant que Empresa amb cor reconeguda per aquesta entitat social. A més de Càritas, el projecte també està impulsat per la Fundació Llegat Roca i Pi, la Fundació Amorós Garriga i la Fundació Privada Llars Compartides, encarregada de gestionar-lo directament. Tal com manifesta Ana Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris “ens fa molt contents poder donar suport a Llars Horitzó Badalona. Creiem que és una iniciativa imprescindible per abordar la problemàtica de l’accés a un habitatge digne entre el col·lectiu de persones grans. Contribuir-hi no tan sols és important perquè aquest projecte continuï endavant, sinó també per fer visible aquesta necessitat urgent i sensibilitzar-ne la ciutadania”.

En aquest sentit, des de les fundacions promotores del projecte remarquen la importància del treball en xarxa, que ha fet possible la transformació d’una antiga residència badalonina en un recurs de cohabitatge per a persones grans, seguint el model de les llars compartides, basat en una gestió eficaç, eficient i sostenible.

Creiem que és una iniciativa imprescindible per abordar la problemàtica de l’accés a un habitatge digne entre el col·lectiu de persones grans.

Anna Gassió

Actualment, Llars Horitzó compta amb 17 places per a persones majors de 60 anys amb autonomia física i mental, però en situació de vulnerabilitat i dificultats per accedir a un habitatge per la manca de recursos econòmics. La majoria d’aquestes persones residents han estat víctimes de desnonaments, vivien en habitacions de pisos compartits o venien de situació de carrer. També hi ha persones usuàries que patien soledat no volguda. Totes elles fan una aportació econòmica mensual, que en cap cas supera el terç de la seva pensió, i reben l’acompanyament d’una educadora social.

La col·laboració de PFB amb Llars Horitzó Badalona forma part del compromís social que l’empresa funerària manté amb la ciutat, a través del Tanatori de Badalona. En aquesta línia, la companyia també dona suport a entitats i projectes com la Fundació Privada Ateneu Sant Roc o la Fundació Domus Misericordiae Sant Josep, a més d’implicar-se en l’àmbit cultural a través de l’Orfeó Badaloní o el Museu de Badalona, entre altres.