Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)
Reus acomiada els difunts durant el confinament amb un acte de ciutat

El Cementiri General de Reus ha acollit, el 29 de juliol al vespre, l’acte de ciutat ‘Adéu compartit’ per retre homenatge a totes aquelles ciutadanes i ciutadans que van ser inhumats o incinerats en aquest equipament funerari durant el període afectat per les mesures de confi nament per la covid-19. Un temps en que les famílies i amics dels difunts no van poder realitzar les cerimònies de comiat que haurien volgut celebrar.

En anys anteriors, tot just en aquestes dates, el cementiri acollia el ‘Concert per al record’, dedicat a les persones finades durant aquell període; una iniciativa que, amb un format diferent, aquest any s’ha volgut dedicar expressament als qui han mort durant els mesos de confinament per tal de compartir aquest adéu amb la presència de famílies i amics. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, entre altres membres de la corporació municipal.

Al llarg de la cerimònia, conduïda per Rut Enguita i Marc Càmara, l’homenatge s’ha plasmat amb la lectura dels noms de difuntes i difunts, enmig d’una lectura de poemes d’autors com Montserrat Abelló, Josep Carner, Josep M. Arnavat, Maria Dolors Vallverdú, Gabriel Ferrater i Màrius Torres. L’acte ha comptat amb un acompanyament musical, interpretat per la Camerata XXI, amb peces d’Albinoni, Haendel, Mozart, Bach i Pechelbel, i amb el ‘Cant dels Ocells’ com a comiat.

L’organització ha adoptat i respectat en tot moment les mesures sanitàries pertinents. Entre d’altres normes, cal destacar per exemple que el programa de l’acte s’ha obtingut a través d’un dispositiu QR preparat expressament per la cerimònia.