Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Àltima SantVicenc Castellet_ba

1 d’agost de 2014

L’alcalde Joan Torres i el gerent de Funerària Fontanova, Jaume Fontanet, han presidit l’acte que ha donat el tret de sortida a les obres de construcció del nou equipament funerari. Funerària Fontanova, del grup Àltima, invertirà 1,1 milions d’euros en les noves instal·lacions, que es preveuen posar en marxa al primer trimestre de 2015

Aquest matí ha tingut lloc l’acte de col·locació de primera pedra del futur tanatori de Sant Vicenç de Castellet. L’acte ha estat presidit per Joan Torres, alcalde de Sant Vicenç de Castellet, i per Jaume Fontanet, gerent de Funerària Fontanova, del grup Àltima, propietari i gestor del nou equipament funerari.

El nou tanatori de Sant Vicenç de Castellet, dissenyat per Plasencia Arquitectura, serà el primer equipament d’aquestes característiques del municipi, fet que evitarà desplaçaments innecessaris a les famílies que pateixin un procés de defunció. La seva ubicació al costat del Cementiri Municipal, al carrer Santiago Rusiñol, permetrà que els usuaris del tanatori es puguin desplaçar a peu de la sala de vetlla fins a l’enterrament. Per a l’alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Joan Torres, “aquest tipus d’equipament ha estat reivindicat i pensem que era molt necessari. El nou tanatori evitarà que ens haguem de desplaçar a Manresa”. Segons Jaume Fontanet, de Funerària Fontanova, “ens permetrà donar un servei encara més proper a les famílies de Sant Vicenç de Castellet, on ja prestàvem servei des de les nostres dependències centrals de Fontanova a Manresa. A més, comptarà amb oficines des d’on poder tramitar tots els aspectes relatius al procés funerari”.

L’equipament funerari de Sant Vicenç de Castellet es construirà sobre un terreny de 800 metres quadrats i comptarà amb dues sales de vetlla amb patis privats i llum natural, així com un pati central interior, àrea de descans i oficines per a atenció a les famílies, tot en planta baixa. Per a la seva construcció, Àltima, propietària de l’equipament, invertirà 1,1 milions d’euros.

Sobre Funerària Fontanova i Àltima

Funerària Fontanova pertany a Àltima, el grup funerari català capdavanter en la gestió de serveis funeraris, crematoris i cementiris, amb més de 300 anys d’experiència al sector i un equip humà de més de 300 professionals. A Catalunya, l’empresa gestiona un total de 26 tanatoris, sis dels quals situats a la comarca del Bages (Fontanova a Manresa, Santpedor, Sant Joan de Vilatorrada, Abadal-Súria, Navarcles i Cardona). A més, també s’encarrega de la gestió de cinc complexos crematoris i 16 cementiris, principalment situats a les comarques de Barcelona i Girona.