Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

facana-crematori-eivissa

L’equipament funerari, que estarà gestionat per Aurens està situat en els terrenys del Nou Cementiri Municipal.

Aquetes noves instal·lacions, evitessin els cars desplaçaments a les famílies que demanin aquest servei. Aurens també podrà prestar el servei funerari complet quan la família opti per incinerar

Santa Eulària des Riu, 8 febrer 2016.

El passat dissabte 06 de febrer va tenir lloc a Santa Eulària des Riu l’acte d’obertura del Crematori Santa Eulària – Eivissa, ubicat al Nou Cementiri Municipal de la població. L’acte va ser presidit per Vicent Marí Torres, alcalde de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu i Josep Ventura, conseller delegat del Grup VFV SL., que gestionarà el nou equipament sota la marca comercial Aurens, com adjudicatària del concurs convocat per l’Ajuntament per a la seva construcció i gestió.

El Crematori Santa Eulària – Eivissa, amb una inversió al voltant de 600.000 euros i dissenyat per l’estudi Ribas & Ribas Arquitectes, és el primer a l’illa i donarà servei tant a Eivissa com a Formentera. El fet que fins ara no hi hagués cap equipament d’aquestes característiques, obligava als ciutadans de l’illa d’Eivissa a haver de desplaçar-se a Mallorca o a la Península, en el cas que la cremació fos l’opció escollida i això, significava assumir un elevat cost.

sala-crematori-eivissa

Segons Vicent Marí Torres, alcalde de Santa Eulària des Riu, “aquest crematori és un servei necessari i molt demandat a la nostra illa, ja que evitarà que els veïns i veïnes de les illes Pitiüses hagin de desplaçar-se a Mallorca oa la Península”.

Per a Josep Ventura, conseller delegat del Grup VFV SL., “El crematori d’Eivissa compta amb les prestacions necessàries per garantir un servei proper i de qualitat a la població, i respon a una tendència alcista de la demanda d’aquest tipus de servei al que podem donar una solució cobrint les necessitats de la població “. I és que, segons xifres del sector, actualment a Espanya es realitzen cremacions en una tercera part del total de defuncions, i la previsió és que aquest percentatge augmenti fins a un 50% en pocs anys.jardi-crematori-eivissa

En aquest centre, que també disposa d’una vetlla, Aurens pot oferir a totes les famílies que optin per incinerar al seu familiar difunt, el servei funerari complet, des de la recollida en qualsevol lloc de la defunció, la vetlla i fins a la incineració i lliurament de les cendres a l’urna escollida per la família.

Un equipament funcional i respectable amb el medi ambient

Durant la jornada de portes obertes duia a terme el passat dissabte, els ciutadans van poder comprovar que el nou crematori es tracta d’un edifici modern, d’estil arquitectònic eivissenc i totalment integrat en l’entorn. S’ha mantingut la pineda i només s’han pavimentat les zones més properes a l’edifici, que s’han intercalat amb zones verdes.parlament-crematori-eivissa

El nou crematori té una superfície de 311,48 metres quadrats i està distribuït en dues plantes. La planta inferior, s’ha dissenyat amb un vitrall, a través de la qual els familiars podran visualitzar el fèretre en el moment de la introducció al forn crematori. També hi ha un pati amb vegetació autòctona que proporciona llum natural i crea un ambient més acollidor.

El crematori també disposa de deu places d’aparcament públic exterior. La connexió entre el crematori i el Nou Cementiri Municipal es pot realitzar a través d’un camí asfaltat ja existent.benediccio-crematori-eivissa

Sobre Grup VFV Grup VFV és una empresa funerària catalana amb més de 300 anys d’experiència en el sector i especialitzada en la gestió de tanatoris, crematoris i cementiris. Compta amb un equip humà de més de 300 professionals i dóna cobertura actualment a 190 poblacions. El crematori Santa Eulària – Eivissa és el primer equipament funerari que Grup VFV SL. gestionarà a Balears sota la marca comercial Aurens.