Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Sant Adrià de Besòs.- El Tanatori del Litoral organitza dues cerimònies en streaming en record a les persones difuntes durant el confinament. El primer acte d’homenatge serà de tipus laic i tindrà lloc demà dijous 14 de maig, mentre que divendres 15 de maig s’oficiarà una missa.

Les dues celebracions telemàtiques, que tindran lloc a les 19 hores a través del web www.tanatorilitoral.com, són gratuïtes i estan obertes a totes les famílies que des de l’inici del confinament han patit una pèrdua i han passat per aquest tanatori, situat a l’Avinguda de la Catalana s/n (cruïlla amb Carretera de Mataró), de Sant Adrià de Besòs. Segons Xavi Prats, responsable del centre, “hem cregut oportú fer aquestes cerimònies en format streaming per poder atendre una necessitat emocional de les famílies, davant la impossibilitat de poder dur a terme cap mena d’acte presencial de comiat en aquests moments”. Des de l’inici de la situació d’excepcionalitat per la pandèmia de covid-19, “la gestió del dol per una mort està resultant més complicada en molts casos, ja que la majoria de persones que pateixen una pèrdua no s’han pogut acomiadar del seu difunt, no l’han pogut vetllar, no han pogut rebre’n el condol com és habitual i han hagut d’ajornar qualsevol tipus de funeral”, continua Prats.

La iniciativa que s’ofereix des del Tanatori del Litoral està obtenint una resposta molt positiva per part de tots els usuaris, un centenar dels quals tenen previst connectar-se a cadascuna de les cerimònies. Durant els dos actes, i prèvia autorització de les famílies, l’orador i el capellà llegiran els noms de tots els difunts.

Un cop superat el context excepcional en què ens trobem, totes les famílies que ho desitgin podran celebrar una cerimònia presencial en record de l’ésser estimat, ja sigui al tanatori o bé a un centre de culte. Durant aquesta situació, des del Tanatori del Litoral s’ha habilitat també un suport telefònic d’ajuda al dol, obert a totes les persones que puguin requerir-ne el servei.