Notícies de l'Associació

Butlletí informatiu de l'Associació d'Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (Asfuncat)

Visita-Tanatori-Viladecans-2

Viladecans, 26 de maig de 2015

Un grup de 41 empresaris del sector funerari llatinoamericà van visitar les instal·lacions del tanatori de Viladecans. La delegació visitant, pertanyent a l’Asociación Latinoamericana de Parques Cementerios y Servicios Exequiales (ALPAR), va fer un recorregut guiat per les dependències de l’equipament funerari de la mà de Joan Ventura, director de l’àrea de Cementiris d’Àltima, constructora i gestora del tanatori, i dels arquitectes de l’edifici, Blai Pérez i Jordi Ramos, de l’estudi viladecanenc Bjaas.

Durant la visita, els diversos integrants d’ALPAR van posar en relleu la qualitat de les instal·lacions i el disseny de l’equipament viladecanenc, inaugurat el 6 d’octubre passat.

Els empresaris visitants ocupen càrrecs de direcció i gestió de les principals companyies funeràries i parcs cementiris d’Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Equador, El Salvador, Estats Units, Mèxic, Panamà i Perú.

Sobre el Tanatori de Viladecans

Altima_Viladecans_exterior_baEl tanatori d’Àltima a Viladecans presenta un disseny contemporani integrat perfectament al terreny, que destaca per una gran estructura de formigó perforat que cobreix la part superior de la façana i que, a la vegada, protegeix del sol. Aquest element, així com el fet que part de la planta baixa de l’edifici estigui semisoterrada, contribueix a una gestió energètica més eficient de l’edifici.

Compta amb una superfície construïda de 1.700 m² distribuïts en dues plantes. A la baixa, s’hi troben la recepció, les oficines de tramitació, l’expositor de flors i urnes cineràries i les quatre sales de vetlla, de 52 m² cadascuna, totes equipades amb bany privat i guarda-roba. A més, en cas necessari, s’ofereix la possibilitat d’unir dues de les sales per aconseguir un espai de vetlla més ampli i còmode per a les famílies que ho requereixin. La planta baixa compta així mateix amb una zona privada amb dependències destinades al personal de serveis del tanatori: l’accés dels vehicles fúnebres, una sala de tanatopràxia i una sala de preparació per a ritus musulmans.

A la primera planta s’hi ubica l’oratori per a 132 persones assegudes, la zona de cafeteria i vending, i les dependències pròpies per al procés de la incineració: sala per al comiat del fèretre i sala de lliurament de cendres, així com una àrea privada per a ús exclusiu del personal intern del tanatori on se situa el forn crematori.

El tanatori té un aparcament exterior amb arbrat i capacitat per a 60 vehicles i connecta directament amb el cementiri municipal i l’ermita de Sales.